Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija projekta '30yrs1d'

Prezentacija projekta 30yrs1d održat će se 1. srpnja u 20:15 u Booksi, a otvorenje instalacije u GMK uslijedit će 2. srpnja u 20 sati.
vrijeme: 01.07.2021.

Iz najave:
30yrs1d započeo je kao istraživanje procesa proizvodnje državljanstva u posljednjih 30 godina i metoda, uspjeha i neuspjeha kojima zajednički odlučujemo tko će ga steći i kako možemo podržati nekoga da to pravo i prisvoji.
Uzimajući u obzir borbe za organiziranje vladavine individualne i kolektivne autonomije, u kontekstu lokalnih i globalnih događaja 1991. godine pa sve do danas, odlučili smo formirati skupinu ljudi uglavnom rođenih nakon 1991., ali bez predrasuda prema drugim dobnim skupinama. Naša se grupa bavila pitanjima pripadnosti i jezika obogaćenih sa pomacima i zahtjevima koji proizlaze iz susreta s različitim momentima raznih društvenih pokreta s naglaskom na iskustva koja se odnose na migraciju i / ili rod i seksualnost.
Koristeći se improvizacijom i jednostavnim formulama prepoznavanja poput omiljenih pjesama, grupa je smislila zajedničku materiju i jezik kroz koji je razgovarala o identitetima, međusobnim sličnostima i razlikama, osjećajima pripadnosti i polaganja prava na društvo i grad. Opširnije →

Instalaciju možete posjetiti u GMK do 10.7. unutar radnog vremena Galerije.