Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Devil's Garden' u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla

Zagrebački plesni ansambl priprema projekt u suradnji s američkim koreografom Davidom Hernandezom te njegovim asistentom, francuskim plesačem i pedagogom Colasom Lucotom. Premijera je u subotu, 3. prosinca, u 20 sati, u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih, koje je i koproducent predstave.
vrijeme: 03.12.2016. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr/

Uz četiri plesačice ansambla, Petru Chelfi, Martinu Nevistić, Andreju Jandrić i Petru Valentić, kreativnom procesu pridružile su se plesačice Filipa Bavčević, Sintija Kučić te Kasija Vrbanac.
 
Devil’s Garden nastaje kao priča o ženama koje lutaju vrtom i oživljuju djeliće trenutaka; živote viđene i neviđene, stvorene i još nestvorene. Uz pomoć vrsnih umjetnica i izvođačica Hernandez tematizira mnoga lica žene: majke, kćeri, sestre, prijateljice, ljubavnice, partnerice, pokajnice... Sve je u vrtu odgođeno dok žene marljivo i možda uzalud predu.
 
Nakon školovanja na Umjetničkoj školi Novi svijet i Sveučilištu u Miamiju, David Hernandez u Miamiju surađuje s koreografkinjama Dale Andrée i Gerri Houlihan i u New Yorku s koreografom Randyjem Warshawom te pokreće vlastite projekte. Kratko je stažirao u skupini Trishe Brown. Preselivši se u Europu, u Belgiji sudjeluje u formiranju skupine Damaged Goods Meg Stuart. Nakon pet godina plesanja u njezinoj skupini, osniva vlastitu Edwardvzw, posvećujući se koreografskom radu (Edward, Fernando, ...the Essence of Its Going), a istodobno predaje na PARTS-u. Zanima ga improvizacija kao izvedbena forma, a razvija i elastičnu koreografiju, u kojoj su pravila i strukture temelj za improviziranu koreografiju. Nakon brojnih suradnji s istaknutim autorima, od 2009. djeluje pod imenom DH+.