Preskočite na glavni sadržaj

Premijera monodrame 'Zemlja Vukova'

Premijera diplomske monodrame 'Zemlja Vukova', autorskog projekta Tonke Mršić i Gale Nikolić, će se održati u subotu, 4. srpnja, s početkom u 21 sat, u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Kampus Trsat. Predstava će također biti izvedena 8. srpnja, s početkom u 20 sati, u Pučkom otvorenom učilištu 'Dr. Ante Starčević' u Gospiću.
vrijeme: 04.07.2020.
mjesto: Rijeka / Gospić
url: https://www.facebook.com/Zemlja-Vukova-autorski-projekt-Tonke-Mršić-i-Gale-Nikolić-110347180651614/

Režija: Gala Nikolić

Glumi: Tonka Mršić

 

''Kako zbuniti ličku vučicu?

Preseli je u grad. ''

 

Predstava se bavi se onim što Vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na sudbine tri Ličanke u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija sa elementima apsurda, a one je vole zvati drama sa prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima.

 

Zemlju Vukova, njezinu debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu. Tonka dolazi iz Gospića, završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Rijeci.

 

Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira.


Tekst: Tonka Mršić i Gala Nikolić

Majstor svijetla: Marin Lukanović

Grafički dizajn: Filip Koludrović

Video i PR: Sara Blažić

Slikarica: Đana Kršulja

Voditelj svijetla: David Dubrović

Fotografija za plakat: Miranda Legović

Mentor: Maša Magzan

Glazba: Narodne pjesme Like
 

Predstava je financirana od strane Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.