Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen filmski program P.S. Pula – Kaštel

Na konferenciji za medije predstavljen je nastavak 64. Pulskog filmskog festivala, filmski program P.S. Pula – Kaštel koji će se održati od 5. do 11. kolovoza.
 
vrijeme: 05.08.2017.
url: http://www.pulafilmfestival.hr

Uz ravnateljicu Festivala Gordanu Restović, prisutnima su se obratili i voditeljica odjela produkcije Pulskog filmskog festivala Nataša Šimunov i ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac.

Nakon uvodnog pozdrava i zahvale domaćinu, ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović najavila je nastavak Pulskog filmskog festivala, predstojeći sedmodnevni program P.S. Pula – Kaštel, prepoznatljiv Puljanima, a i gostima, ne samo zbog izuzetno sjajnih filmova, već i zbog same pozornice u prekrasnom atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu, koji stvara umjetničko intiman ugođaj praćenja večernjih filmskih projekcija.

Naslove je pomno selektirao i odabrao Umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković, filmovi tematski zadiru u sve žanrove i imaju posebnu težinu i autorsku poruku. Ovo je prilika da publici, osim samog doživljaja filma pod zvijezdama predstavimo kvalitetne europske i svjetske dugometražne igrane filmove, jake dojmljivosti i visoke vrijednosti filmskog ostvarenja. Vjerujem da će publiku posebno obradovati posljednja večer, kada ćemo ugostiti dva filma jednog od najomiljenijeg glumca, redatelja i producenta Ljubiše Samardžića, dobitnika šest Zlatnih arena u Puli, osobe koja je svojim radom ostavila neizbrisiv trag i daje značajan doprinos na području filmske umjetnosti rekla je Gordana Restović.

Ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što je Povijesni i pomorski muzej Istre na Kaštelu i ove godine domaćin Pulskog filmskog festivala, koji će ljetnu kulturno – zabavnu ponudu obogatiti kvalitetnim filmskim projekcijama.

Time će u ovogodišnjoj, inače nikad bogatijoj ponudi, koja se sastoji od brojnih koncerata, kazališnih i stand up predstava, na svoje doći i ljubitelji filma. Zahvaljujem svima koji svoje programe održavaju na Kaštelu, pa tako i Pulski filmski festival, i time čine ovo mjesto posebnim i značajnim u kulturnoj ponudi grada Pule zaključio je Gracijano Kešac.

Producentica Festivala Nataša Šimunov osvrnula se na ovogodišnje filmske naslove, koji broje u sedam dana 14 filmova. Svi međunarodni filmovi bit će podnaslovljeni na hrvatski jezik, a oni koji nisu na engleskom i na engleski jezik.

Riječ je o izuzetno priznatim i cijenjenim filmovima, redom svi nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima i svakako ih valja pogledati.  Od 5. do 11. kolovoza očekuje ih premijera pod zvjezdanim nebom pulskog Kaštela. Prvu večer otvaraju češki film drama/komedija „Baka na ledu“ (Bába z ledu), redatelja Bohdana Sláma i španjolski triler nadahnut stvarnim događajima „Čovjek s tisuću lica“ (El hombre de las mil caras) u režiji Alberta Rodrígueza. Svake filmske večeri prikazat će se dvije projekcije s početkom u 21:30 sati. Posebno mi je drago najaviti dolazak redatelja i redateljice nagrađivanog filma „Kralj Belgijanaca“, Petera Brosensa i Jessice Woodworth sa članovima filmske ekipe koji će osobno predstaviti svoj film 9. kolovoza istaknula je Nataša Šimunov.

Cijena ulaznice iznosi 15,00 kn po filmu koje se mogu kupiti na prodajnim mjestima: Kaštel od 5. – 11. kolovoza 2017. od 19.30 do 24.00 sata, u Kinu Valli od 1. do 11. kolovoza 2017. u radno vrijeme kina, te putem Internet prodaje na www.kinovalli.net  i www.pulafilmfestival.hr.
Plaćanje ulaznica na prodajnim mjestima vrši se isključivo gotovinom u kunama, dok je pri on-line kupovini plaćanje moguće izvršiti isključivo putem kreditnih i debitnih kartica (American Express®, MasterCard®, Visa, Diners, Maestro).

Opširnije o svim filmovima i programu možete pročitati na www.pulafilmfestival.hr.