Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje 8. Production In-a i Kritičko rešeto u Pulskoj filmskoj tvornici

Ovoga četvrtka, 28. siječnja, s početkom u 20 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati devet kratkometračnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 8. maratonu izrade kratkog filma, Production in-u.
vrijeme: 28.01.2021.
url: http://korkyrabaroque.com/

Maraton se održao pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga  Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Jurice Markovića, Michelea Bulešića i Lea Gamboca, filmske autorice i organizatorice Sanda Letonja-Marjanović te producenta i filmskog pedagoga Marka Zdravković-Kunca.
 
Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski producent, distributer, festivalski selektor i osnivač Restarta - Oliver Sertić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.
 
Program:
 
Mladen Radić: Uspon, kratki igrani;
Silvio Belušić: Čovjek koji je pao s Arene, kratki dokumentarni;
Anton Verk Rumac: Češalj krvave smrti, kratki igrani;
Igor Zenzerović: Prsnut, kratki igrani;
Nino Paulin: The Project, kratki igrani;
Masimo Paris: Puna je Pula, kratki dokumentarni;
Jadranka Mitrović: Ljudski trag, kratki dokumentarni;
Mateja Kelemenić: Gol u tvornici, kratki igrani;
Debora Trusgnach: Spazza Pometi, kratki igrani.
 
Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.
 
Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, ovogodišnji 8. Production In po prvi se put održao u Puli od  22. do 24. siječnja.
 
Pulska filmska tvornica organizirala je 8. Production In u suradnji sa  MedVid produkcijom, Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.
         
---
 
Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.
 
Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:
https://bit.ly/3t21lcs
Meeting ID: 867 7842 4839
Passcode: 671535