Preskočite na glavni sadržaj

Pozivi na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA prekograničnoga programa Mađarska - Hrvatska

Mađarska Nacionalna razvojna agencija i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske otvaraju Treći poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 12. ožujka 2012., 17.00 sati.
prijava: 12.03.2012
url: http://www.hu-hr-ipa.com
Projektni prijedlozi trebaju biti dostavljeni Zajedničkom tehničkom tajništvu u Budimpešti. Projektni prijedlozi koji pristignu nakon isteka roka za dostavu neće se razmatrati.

Sredstva su dostupna u programski prihvatljivom području za projekte zaštite okoliša, projekte koji jačaju gospodarsku i socijalnu koheziju, kao i zajednička istraživanja, razvoj i inovacije te projekte promocije prekogranične mobilnosti tržišta rada. Značajni dio sredstava namijenjen je razvojnim projektima iz područja turizma, uključujući razvoj turističke infrastrukture, kao i aktivnosti s ciljem očuvanja zajedničke kulturne baštine.

Prihvatljivi predlagatelji projekata su neprofitne organizacije, između ostalih regionalna i lokalna samouprava, udruge, zaklade obrazovne i znanstvene ustanove, komore. U projektnom partnerstvu mora sudjelovati barem jedna neprofitna organizacija iz Mađarske i barem jedna neprofitna organizacija iz Hrvatske i to iz programski prihvatljivog područja.

U okviru Trećeg poziva na podnošenje projektnih prijedloga dostupno je 21.036.735,00 eura iz sredstava Europske unije. Projekti koji se provode na području Hrvatske bit će financirani iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) te u slučaju neprofitnih privatnopravnih organizacija i iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekti koji se provode u Mađarskoj financirat će se iz sredstava koja dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), kao i mađarskog državnog proračuna

Predlagatelji projekta mogu dobiti detaljnije obavijesti o prijavnom postupku kao i sadržaju prijavnog paketa na Informativnim danima Zajedničkog tehničkog tajništva, koji će biti održani prema sljedećem rasporedu: 7. prosinca 2011. - Osijek, 8. prosinca 2011. –Virovitica, 13. prosinca 2011. – Čakovec, te 14. prosinca 2011. –Koprivnica.

Sukladno jednakim prilikama za projektne partnere/glavne korisnike, neće biti moguće postavljati pitanja (ili na bilo koji način kontaktirati ZTT) 3 radna dana prije roka za dostavu projektnih prijedloga ovog Poziva. Posljednji dan za kontakt ZTT-a je utorak, 6. ožujka 2012.

Više

Izvor: www.hu-hr-ipa.com