Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje u programu /’fu:bar/ glitch art festivala 2022. (Rok: 27.8.2022.)

Umjetnička organizacija Format C objavila je Javni poziv za sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu /’fu:bar/ festivala glitch umjetnosti 2022. 
vrijeme: 12.08.2022. - 27.08.2022.
url: https://fubar.space/


/’fu:bar/ je godišnji program fokusiran na elektroničke eksperimente i istraživanja u području suvremene digitalne umjetnosti i teorije s temom greške. Centralni sedmodnevni program predavanja, radionica i performansa počinje prve subote u listopadu. Popratni partnerski programi prostiru se ostatkom godine u formatu umjetničkih rezidencija, edukacijskog programa, video prikazivanja, skupnih izložbi te otvorene arhive, dostupnih i dijeljenih u raznim partnerskim i online. Festivalski i izložbeni program dostupni su kao MREŽNI i kao FIZIČKI program u Zagrebu (RH) i šire. 

 
• Poziv za glitch art edukacije i izvedbe (rok: 27.8.2022.)
Ovaj poziv namijenjen je prijedlozima radionica, predavanja, performansa i hibridnih izvedbenih formata na opću temu glitch kulture i/ili na temu razumijevanja, artikuliranja i podržavanja raznih modaliteta digitalnih+online IDENTITETA. Dobrodošli su prijedlozi za ONLINE i/ili OFFLINE događanja u glavnom festivalskom programu: novomedijske radionice s opcionalnim mentorstvom FLAG rezidencije u 2023., glitch tematska predavanja, elektronički performansi i hibridni programi.
[Poveznica za prijavu događanja]
 
• Poziv za glitch umjetnost i tekstove (rok: 27.8.2022.)
Aplicirajte svoja #digitalna / #vizualna / #video / #sound / #web #glitch umjetnička djela ili tekstove #medijske_teorije za prikazivanje u okviru skupne izložbe /’fu:bar/ festivala. Tema festivala u 2022. orijentirana je razumijevanju, artikuliranju i podržavanju raznih modaliteta digitalnih+online IDENTITETA. Ovaj poziv za umjetnost i teoriju otvoren je tematskim no i općim prijedlozima svih #glitch_art hakera_ica, kodera_ica i medijskih istraživača_ica umjetnosti s greškom. Djela se mogu prijaviti u 2 kategorije: medijska umjetnost s opcionalnim sudjelovanjem u glitch art dokumentarcu i medijska teorija.
[Poveznica za prijavu djela]
 
Kontakt za upite: fubar@hacklab01.org
 
/’fu:bar/ projekt administrira AKC a festivalsku produkciju umjetnički i tehnički provodi umjetnička organizacija Format C. Festivalski program podržavaju brojni_e umjetnici_e i suradnici_e te programski i medijski partneri. /’fu:bar/ je u 2022. podržan financijskim sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba te sredstvima mnogih glitch art donatora_ica.