Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje na festivalu Treća koza (Rok: 30.11.2021.)

Umjetnička organizacija Trećeprostor poziva izvedbene, novomedijske i interdisciplinarne umjetnike koji u svojim radovima propituju ekološku problematiku da se prijave sa svojim digitalnim umjetničkim radovima za sudjelovanje na prvom izdanju festivala Treća koza. 
vrijeme: 22.11.2021. - 30.11.2021.
url: https://www.facebook.com/treceprostor

U fokusu su festivala umjetnici koji u kreativnom stvaralačkom procesu crpe inspiraciju iz prirode i koji se bave raznovrsnim izvedbenim disciplinama i novomedijskim umjetnostima.
Organizatora zanimaju interdisciplinarni projekti koji izvedbene i novomedijske umjetnosti dovode u relaciju s oblicima ekološkog društvenog djelovanja i novim tehnologijama.
Festival je zamišljen kao umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu čiji smo svjedoci na dnevnoj razini te fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom. 

Teme: Onečišćenje okoliša (kemijske tvari, ispušni plinovi, buka, toplina, svjetlosno zagađenje) koje uzrokuje štetu ljudima i drugim živim organizmima; odnos čovjeka prema prirodi i prema drugim vrstama; izumiranje vrsta; klimatske promjene; virusi i bakterije; mora i oceani; ekološke katastrofe; održivi razvoj i dimenzije održivosti – okolišna, društvena i ekonomska te njihova međuovisnost; zelene ekonomije: pokretač održivog razvoja, ili novi oblik kolonijalizma?; prirodna raznolikost, ekosustavi i njihova međusobna povezanosti u ljudskim zajednicama; gospodarenje prirodnim resursima; turizam i održivost hrvatskog turizma; pandemijske teme (negativni/pozitivni aspekti: bolest, strah, društveno distanciranje/boravak u prirodi, zdrava prehrana, vježbanje); ekološka pitanja promatrana iz socijalne, ekonomske, etičke, bioetičke, biopolitičke, feminističke perspektive….

Informacije o prijavi

Program Treća koza, autorice Irene Boćkai, podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini.