Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u 2023.-2024. (Rok: 30.3.2023.)

​Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. 
vrijeme: 13.03.2023. -

Dizajnerska početnica program je kreativnih radionica za djecu i mlade (osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast) koje se u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva kontinuirano održavaju od 2009. godine. Radionice vode natječajem odabrani profesionalni dizajneri iz svih područja djelovanja HDD-a (grafički, produkt, modni, prostorni te dizajn novih medija), čime se pokušava dijelom nadoknaditi manjkavost hrvatskog sustava redovne nastave na području likovne kulture i vizualne pismenosti. Želja nam je da se, osim dizajnera, na ovogodišnji natječaj jave i autori i timovi srodnih/bliskih zanimanja s prijedlozima koji su tematski povezani s dizajnom.
Cilj radionica je upoznati djecu s osnovama dizajna i njegovom utjecaju i važnosti na svakodnevni život putem stvarne realizacije jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa. Radionice će se održavati u HDD galeriji subotom u prijepodnevnom terminu u trajanju do 3 sata. Broj sudionika na svakoj radionici ograničen je na okvirno 10 polaznika. Mogu se prijaviti radionice za niže i više uzraste osnovnoškolaca, ali i za srednjoškolski uzrast. Za voditelje radionica osiguran je honorar koji se odnosi na koncipiranje i vođenje jedne radionice, neovisno o broju voditelja.

Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja s više prijedloga.
Na osnovu odabranih prijedloga formirat će se raspored Početnica za cijelu godinu s unaprijed određenim terminima.
Prijedloge Početnica koje će se realizirati tijekom 2023. i 2024. godine možete dostaviti do četvrtka 30. ožujka 2023. do ponoći.  

Informacije o prijavi