Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji za književne prevodioce i pisce

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) raspisuje natječaj za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji za prevodioce i pisce u 2023. godini. Ovaj DHKP-ov rezidencijalni program namijenjen je književnim prevodiocima koji žive izvan Hrvatske i prevode hrvatske autore na strane jezike i stranim piscima čija se djela prevode na hrvatski jezik.
vrijeme: 17.01.2023. -
prijava: do popunjenja kapaciteta
mjesto: Zagreb
url: http://www.dhkp.hr/

Cilj rezidencije je omogućiti gostu rad u mirnom okruženju i sudjelovanje u književnim festivalima, tribinama, susretima s piscima, prevoditeljima i studentima, te upoznavanje sa zagrebačkom kulturnoumjetničkom scenom.
 
Boravak uključuje besplatan smještaj i dnevnu naknadu od €20.
 
Rok za prijave: prijave za 2023. primaju se do popunjenja kapaciteta; rezidencija će primiti između 8 i 15 rezidenata.
 
Trajanje boravka: 1-4 tjedna
 
Opis rezidencije: Soba s kupaonicom u stanu smještenom u centru Zagreba, s pristupom zajedničkoj kuhinji.
Uvjeti: Za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji mogu se prijaviti književni prevodioci i pisci koji su objavili barem jedno književno djelo ili prijevod.
Doprinosi: osvrt/pjesma/esej koji će biti objavljen na DHKP-ovom blogu.
Postupak za prijavu: Prijava treba sadržavati biografiju, bibliografiju, pismo motivacije te naziv djela na kojem će autor ili autorica raditi tijekom boravka u Zagrebu. Prijava se šalje na adresu: rezidencija@dhkp.hr
Rezidenti dolaze u rezidenciju na poziv DHKP-a i prijavom na ovaj natječaj. U oba slučaja selekciju kandidata vrše Upravni odbor DHKP-a i koordinatorica projekta.

Web: www.dhkp.hr
Blog: www.rezidencija.dhkp.hr
 
Kontakt: Ursula Burger, koordinatorica projekta i Erika Koporčić, voditeljica ureda DHKP-a

Prijavom na rezidenciju autori ili autorice daju suglasnost DHKP-u da se njihovi osobni podaci obrađuju isključivo za potrebe rezidencije i vezanih aktivnosti, te da se njihovo ime objavi na internetskoj stranici, a DHKP rezidentima jamči tajnost svih osobnih podataka koje oni sami ne žele objaviti.

Projekt financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.