Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na sudjelovanje u rezidencijalnom programu 'Dnevna soba' (Rok: 1.3.2023.)

Kustoski kolektiv KUĆĆA poziva sve zainteresirane umjetnike/-ce i kolektive da se prijave s prijedlogom koncepta umjetničkog istraživanja za sudjelovanje na rezidencijalnom programu Dnevna soba!
vrijeme: 16.01.2023. - 01.03.2023.
url: https://www.kucca.hr/open-call

Nakon službenog otvorenja novog galerijskog i rezidencijalnog prostora na zagrebačkoj Trešnjevci s izložbom i performansom umjetnice Marianne Nardini, kustoski kolektiv KUĆĆA započinje drugo izdanje eksperimentalnog rezidencijalnog programa pozivom umjetnicima koji ostaje otvoren do 01.03.2023.
 
Kolektiv KUĆĆA zanimaju umjetnički prijedlozi koji istražuju prostorne i vremenske nestabilnosti, spekulativne stvarnosti u stalnim procesima postajanja i nestajanja, zone prijelaznih subjekata i karnevalskih suspenzija, mjesta privremenih ekstenzija u nove nematerijalne, nadrealne i digitalne svjetove. Zanimaju ih prijedlozi koji otvaraju svjetove između, svjetove koji nas vrebaju, u kojima tijela pucaju i plove u nove stvarnosti, mutirajući u strane organizme.
 
Odabrani umjetnik/ca ili kolektiv će rad koji razvije na rezidenciji predstaviti javnosti u sklopu dva izložbena programa koji KUĆĆA priprema za 2023. godinu ― grupna izložba 63. Porečki Annale tijekom ljeta te samostalna izložba u sklopu izložbenog ciklusa u prostoru KUĆĆE u Zagrebu tijekom jeseni i zime ove godine.

Poziv je otvoren do 01.03.2023., prijave se šalju putem online obrasca, a više informacija o projektu možete pronaći na web stranici KUĆĆE.