Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na rezidenciju u Ateni

Kinitiras Studio rezidencijalni centar u Ateni, posvećen izvedbenim umjetnostima, poziva izvođače i teoretičare da se do 30. studenog prijave za jednotjedne rezidencije, koje se održavaju se u periodu od 14. ožujka do 24. travnja 2016.
prijava: 30.11.2015
mjesto: Atena
url: http://kinitiras.com
Organizatori podržavaju istraživanje, razvoj i predstavljanje radova u nastanku umjetnika iz čitavog svijeta. Multikulturno okruženje potiče inovativnost i kreativnost, a kako bi se zajednica približila izvedbenim umjetnostima, održavaju se predavanja i seminari međunarodnih stručnjaka.

Ovogodišnji fokus rezidencijalnog programa je odnos i suradnja grčkih i međunarodnih umjetnika na temu Urbana iznenađenja.

Cilj je stvoriti kratki site-specific projekt (solo-duet) na otvorenom prostoru koji će djelovati kao malo iznenađenje u svakodnevnom životu urbanog krajolika. Pozitivno iznenađenje izazvano umjetnošću na najmanje očekivanom mjestu pruža radost i optimizam građanima, a istovremeno djeluje kao svakodnevni melem. Kad je umjetnost u javnom prostoru, ona hrani društveni razvoj, kroz obraćanje svima neovisno o dobi, rasi i društvenom statusu.

Kontakt:
Kinitiras Studio-Artistic Residency Centre
Address: Erechtheiou 22, Athens
Tel: 2109248328
info@kinitiras.com