Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu radova za Multimedijalni festival održivosti (Rok: 25.9.2022.)

Udruga Trećeprostor poziva sve mlade kreativce s područja Karlovačke županije da prijave svoj rad na Multimedijalni festival održivosti koji će se na jesen ove godine po prvi put održati u Ogulinu u sklopu projekta Održivost zajednice u očima mladih.
vrijeme: 11.07.2022. - 25.09.2022.
mjesto: Karlovac
url: http://treceprostor.com/

Pozivaju se učenici srednjih škola, članovi kinoklubova i ostali mladi autori do 35 godina starosti s područja Karlovačke županije da prijave svoje multimedijalne radove u kojima propituju teme održivog razvoja (okoliš, društvo, gospodarstvo).
 
Baviš se filmom, video artom, snimaš video-eseje, zvučne priče, ili se kreativno izražavaš u bilo kojoj multimedijalnoj formi, a živiš na području Karlovačke županije i imaš do 35 godina? Uočio/uočila si problem u svom gradu/mjestu (npr. nezaposlenost, nedostatak sadržaja za mlade, depopulacija, ekološki problemi, nasilje i sl.) i htio/htjela bi ga prikazati “svojim očima” i putem svog autentičnog umjetničkog izričaja u nekoj od multimedijalnih formi? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, prijavi svoj multimedijalni rad na temu održivosti koji će se prikazati u natjecateljskom programu festivala u Ogulinu. Najbolje filmove očekuju i vrijedne nagrade.
 
Uz mentorirane radove mladih korisnika projekta s kojima članovi Udruge Trećeprostor i vanjski stručni suradnici rade cijelu godinu, na festivalu ćemo prikazati i multimedijalne radove na temu održivog razvoja u još dvije kategorije, a to su srednjoškolski radovi (radovi učenika srednjih škola nastali u sklopu školskih aktivnosti) i autorski radovi (radovi mladih autora od 18 do 35 godina starosti, radovi kino klubova).
 
Svoj rad možeš prijaviti u jednoj od ovih dviju kategorija:
a) srednjoškolski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja
b) autorski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja
 
Rok za prijavu radova je 25. rujan 2022.

Prijave se šalju na mail adresu treceprostor@gmail.com s naznakom “Za natjecateljski program Multimedijalnog festivala održivosti u Ogulinu 2022.”
 
U prijavi je potrebno navesti sljedeće:
-ime i prezime autora/kolektiva
-naziv rada
-vrsta rada
-kategorija u kojoj prijavljujete rad
-kratki opis rada
-kako rad odgovara na temu održivosti
-kratka biografija autora
-kontak podaci (mail adresa i telefon)
 
Inspiraciju za rad koji ćeš snimiti za festival možeš potražiti u našem Digitalnom priručniku u kojemu se možeš upoznati s kreativnim tehnikama s kojima ćeš samostalno moći svakodnevno prakticirati održivost, a istovremeno i razvijati svoje kreativno-umjetničke afinitete.
 
Posjeti Facebook stranicu projekta i stisni LIKE za održivost! Na stranici prati sve novosti kako teku prireme za Multimedijalni festival održivosti.
 
Multimedijalni festival održivosti održava se u sklopu projekta Održivost zajednice u očima mladih koji Udruga Trećeprostor provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Projekt je namijenjen mladima koji žele razvijati svoje specifične umjetničke te aktivističke vještine i znanja.