Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu radova za festival Treća koza 2023. (Rok: 25.3.2023.)

Treća koza, festival u organizaciji udruge Trećeprostor, poziva izvedbene i interdisciplinarne umjetnike/-ce da prijave radove za novo izdanje festivala koje će se održati u Ližnjanu pokraj Pule u svibnju 2023.
vrijeme: 09.03.2023. - 25.03.2023.
url: http://treceprostor.com/treca-koza/
U fokusu su festivala izvedbe s ekološkom problematikom i umjetnici_e koji u svojem kreativnom stvaralačkom procesu crpe inspiraciju iz prirode. Naglasak je na raznovrsnim izvedbenim disciplinama i interdisciplinarnim projektima koji izvedbene umjetnosti dovode u relaciju s oblicima ekološkog društvenog djelovanja.

Prijave su otvorene za izvedbene umjetnike_ce, umjetničke grupe, glazbenike_ce, aktiviste, znanstvenike_ce, edukatore_ice i druge kreativne pojednice i grupe koji djeluju u području hibridnih umjetničkih praksi.

U obzir se uzimaju već gotovi radovi, ali i koncepti i ideje koje se mogu prvi puta izvesti na festivalu. Poseban je naglasak na participativnim i interaktivnim programima koji će uključiti lokalno stanovništvo u izvedbeni proces.

Festival je zamišljen kao umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu čiji smo svjedoci na dnevnoj razini te fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom.  

Odabrani umjetnici_ce prikazat će svoje radove na otvorenim prostorima, u prirodnim ližnjanskim ambijentima. Prijavljeni radovi trebaju biti prilagođeni izvedbi na otvorenom i s minimalnim tehničkim zahtjevima.

Sudjelovanje na festivalu je honorirano.

Prijave se šalju preko obrasca za prijavu

Rok za prijavu je 25. ožujak 2023.