Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu radova za 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizam (Rok: 02.11.2021.)

Objavljen je poziv na prijavu radova za 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – Repozitorij budućnosti, koji će biti otvoren od 18. rujna do 25. listopada 2021.! (Zbog velikog interesa (više od 500 prijavljenih radova) prijave na 56. zagrebački salon ostaju otvorene do utorka, 2. studenog, u 9 sati. Prijavnice će se tada automatski zaključati i uređivanje više neće biti moguće.)
vrijeme: 18.09.2021. - 02.11.2021.
url: http://uha.hr/

Post-lockdown 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma mijenja težište, očište, fokus i perspektivu; nudi iskustvo ubrzanog premotavanja – prikazuje projekte: neostvarene, nedosanjane, aktualne i pauzirane, odsutne, herojske i naivne, skicozne i realne, neodbačene, nedorađene, promišljene, ne-sasvim-jasne, zoom-in, zoom-out, XXS i XXL, efemerne, minimalne, kilometarski duge, podzemne i nadzemne, studentske, diplomske, spekulativne, fiktivne, lagane i teške – stare i potpuno nove. Salon je repozitorij budućnosti, od Vranjaninova Idealnoga grada do danas.
 
56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma održat će se u prosincu 2021. godine, a mjesto održavanja bit će definirano u skladu s epidemiološkom situacijom. Inicijalni odbor Salona, uz selektore Leu Pelivan i Tomu Plejića, čine Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina i Frano Petar Zovko.
 
Pozivaju se autorice i autore na prijavu projekata – bez obzira na svrhu, mjerilo i vrijeme nastanka, a posebno se potiču prijave novih radova nadahnutih temom Salona.
 
Prijava radova traje od 18. rujna do 25. listopada 2021. putem web-stranice www.uha.hr. (Produljeno!)
 
56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma pratite na Facebooku i Instagramu.

Zagrebački salon tradicionalna je manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture koju je 1965. godine utemeljila Skupština grada Zagreba. Organizator ovogodišnjega Zagrebačkog salona je Udruženje hrvatskih arhitekata, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Umjetničkog paviljona u Zagrebu.