Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na izlaganje u galeriji Malog centra kulture MICEK u 2024. godini (Rok: 30.4.2024.)

Udruga Pokret i Mali centar kulture MICEK pozivaju mlade umjetnike i umjetnice na izlaganje u 2024. godini. Izložbe će se održati u sklopu projekta Visoki stART, s ciljem promocije i podržavanja stvaralaštva mladih umjetnika i umjetnica.
vrijeme: 25.03.2024. - 30.04.2024.
url: https://www.udruga-pokret.hr/

Mali centar kulture multifunkcionalni je prostor Udruge Pokret gdje se redovito održavaju razni umjetnički programi za široku publiku. Programom izložbi želimo ostvariti suradnju s likovnim stvaraocima i povjesničarima umjetnosti, te tako osigurati njihovu vidljivost i aktivnost na likovnoj sceni grada Zagreba. Unutar naših prostora već treću godinu zaredom odvija se program izložbi mladenačkog, poletnog duha i karaktera, sa što većom raznolikošću likovnog opusa i izražaja.
 
UVJETI
 
Poziv je otvoren svim umjetnicima i umjetnicama iz svih grana likovne umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija, crtež, video, site-specific), s posebnim naglaskom na mlade, ne-etablirane umjetnike u začetku karijera. Također, pozivamo i mlade povjesničare i povjesničarke umjetnosti koji žele s umjetnicima surađivati na predgovoru izložbe. U razmatranje dolaze koncepti, serije radova i rješenja koja mogu biti ostvarena do kraja svibnja. Izložbe će se realizirati u vremenskom periodu od lipnja do studenog 2024. godine. Tema i tehnika su slobodni. Selekciju će vršiti umjetnički savjet galerije Malog centra kulture.
Program Visoki stART podržava gradski ured za kulturu. Mali centar kulture MICEK će ovisno o odobrenim sredstvima podmiriti sljedeće troškove: prijevod i lekturu, dizajn i tisak deplijana/kataloga, pozivnica i plakata, tehnički postav izložbe. Galerija ne pokriva troškove produkcije radova, prijevoz radova, niti domjenak. Troškovi su podložni eventualnoj promjeni. Cjelogodišnji program izložbi realizirat će se u formi 3 samostalne izložbe.
 
PRIJAVA
 
U prijavu na poziv potrebno je dostaviti: - Životopis s kontaktom - 1 A4 stranica - Opis projekta / izložbe s izvedbom i tehničkim opisom (broj radova, dimenzija, tehnika) - 1,5 kartica teksta - Vizualni materijal (fotografije ili scan radova u .jpg formatu)
Rok za dostavu prijava je 30.4.2024.
Prijave je potrebno dostaviti u digitalnom obliku na e-mail: mamic.gabrijela@gmail.com
Nepotpune prijave neće biti razmatrane.
 
Za više informacija i pregled dosadašnjih izložbi posjetite web stranicu www.udruga-pokret.hr.