Preskočite na glavni sadržaj

Potpisan ugovor za rekonstrukciju Dvorca Janković u Cabuni

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, potpisala je u srijedu u Suhopolju ugovor o realizaciji projekta 'Centar za kulturu zdravlja – Dvorac Janković Cabuna', vrijedan 56,2 milijuna kuna, kojim će se rekonstruirati stari ruševni Dvorac Janković.
vrijeme: 16.12.2020.
mjesto: Suhopolje

Uz ministricu Tramišak ugovor su potpisali i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric.
 
Riječ je o rekonstrukciji starog i ruševnog Dvorca Janković u Cabuni koji će u budućnosti djelovati kao samostalni sklop za kulturu i baštinu područja Virovitičko-podravske županije kroz interaktivni postav u prizemlju. U podrumu centra bit će smješten poligon za tjelesnu aktivnost i edukaciju djece.
 
Projekt će se realizirati u razdoblju od 36 mjeseci.
 
„Ovo je 142. projekt potpisan za obnovu revitalizacije kulturne baštine diljem Republike Hrvatske. Njime Virovitičko-podravska županija osigurava preduvjet za daljini razvoj gospodarstva i kontinentalnog turizma“, kazala je ministrica Tramišak.
 
Ciljne skupine ovog projekta su mladi, obitelji s djecom, posjetitelji srednje i starije životne dobi, učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, studenti i akademska zajednica.
 
Bit će to četvrti obnovljeni dvorac u krugu od 20 kilometara. Do sada su obnovljeni Dvorac Pejačević u Virovitici, Kurija Janković u Kapela Dvoru i Dvorac Janković u Suhopolju.
 
„Upravo na svim tim dvorcima planiramo bazirati daljnji razvoj turizma Virovitičko-podravske županije u budućnosti“, rekao je župan Andrović. (Hina)