Preskočite na glavni sadržaj

Portugalski Translab - radionice prevođenja te susreti s portugalskim i luzofonskim piscima

Portugalski Translab - radionice prevođenja te susreti s portugalskim i luzofonskim piscima
U okviru programa prevodilačkih radionica "Portugalskog Translaba", koje su se održavale od siječnja do lipnja 2021., radilo se na prijevodima kratkih priča koje će sačinjavati Antologiju luzofonske kratke priče. Autorica projekta je Tatjana Tarbuk.
 
Za polaznike radionica, kao i za sve ostale zainteresirane, organiziran je niz susreta s jezičnim stručnjacima, lektorima i urednicima, ali i portugalskim piscima čije će priče biti dijelom antologije.

Uz radionice prevođenja i predavanja zainteresirani su imali prilike sudjelovati u razgovoru s portugalskim piscima Brunom Vieirom Amaralom, Afonsom Cruzom, Rujem Zinkom, luzofonski piscima Miom Coutom i Zéom Agualusom kao i hrvatskom jezikoslovkom Nives Opačić, urednikom Milanom Šarcem i drugima.  



Snimke održanih programa potražite na YouTube kanalu te na internetskoj stranici projekta https://portugalski-prijevodi.com/.
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.