Preskočite na glavni sadržaj

Počele prijave za nagradu Brick Award (Rok: 14.3.2023.)

U tijeku su prijave za nagradu koju dodjeljuje grupa Wienerberger za najkreativnije projekte u arhitekturi. ​Wienerberger Brick Award obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi te je ujedno priznanje posebno uspješnim primjerima moderne arhitekture od opeke.
vrijeme: 06.12.2022. - 14.03.2023.
url: https://www.brickaward.com/Submission.html
Ova renominirana nagrada dodjeljuje se kako bi se nadahnulo i motiviralo arhitekte da istraže nove mogućnosti u pristupu gradnji glinenim materijalima, a svoje projekte mogu prijaviti arhitekti, kritičari i novinari arhitekture. Kriteriji za odabir uključuju inovativni dizajn eksterijera i vješto korištenje opeke kao glavnog materijala te funkcionalnost, održivost i energetsku učinkovitost građevina.

Ovogodišnji Brick Award usmjeren je na održivost, klimatske promjene, energetsku učinkovitost te udobnost stanovanja – primjerenost projekta u odnosu na njegovu namjeru, vrstu zgrade i kulturni kontekst. Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija unutar kojih će biti odabran pobjednik kategorije kao i jedan glavni dobitnik, a kategorije su Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces i Building outside the box.
Krajnji cilj nagrade Brick Award je potaknuti izgradnju sve održivijih i energetski učinkovitijih objekata koji će zadovoljiti potrebe suvremenog stanovanja i stvoriti temelje za budućnost gradnje.

Internetska platforma otvorena je za prijavu na natječaj, a prijave su moguće do 14. ožujka 2023. godine.
Više o međunarodnoj nagradi kojom se daje priznanje vrhunskom arhitektonskom projektu od opeke možete pročitati na službenoj Brick Award web stranici.