Preskočite na glavni sadržaj

'Piknik' Jure Pavlovića odlazi na 65. Berlinale

Kratki film o problematičnom odnosu sina i oca koji je u zatvoru, u službenom će programu 65. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, koji se ove godine održava od 5. do 15. veljače, imati svjetsku premijeru.
vrijeme: 05.02.2015.
mjesto: Njemačka; Berlin
url: http://www.berlinale.de/

'Piknik' govori o 15-godišnjem Emiru koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet svome ocu koji izdržava zatvorsku kaznu na Igmanu, međutim, zbog prometne gužve oni kasne.

Film se od tisuća prijavljenih našao među njih 65 iz 35 zemalja koji će se prikazivati na ovom prestižnom festivalu kao dio natjecateljskog programa Generation 14plus. Ovaj program namijenjen je mlađoj publici te donosi filmove koji tematiziraju probleme mladih, a nakon 'Žutog Mjeseca' Zvonimira Jurića, drugi je domaći kratki film ikada predstavljen na Berlinaleu.

Film je snimljen u produkciji kuće Sekvenca, a sufinanciran je od strane South East Europe Cinema Network i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, produkciju Luka Venturin i Jure Pavlović, scenarij Džejna Avdić i Jure Pavlović, kameru Almmir Fakić, montažu Dragan Von Petrovic, zvuk Marko Grgić i Vladimir Božić, a glavne uloge tumače Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić.

Od 5. do 15. veljače ove godine, u Berlinu će Zlatnog medvjeda za nova filmska ostvarenja priželjkivati i slavni Terrence Mallick, Werner Herzog, Jafar Panahi, Andreas Dresen, te mnogih drugi.