Preskočite na glavni sadržaj

Petra Tadić predstavlja seriju plakata 'ta:pija'

U četvrtak, 21. siječnja 2021., HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba serije plakata, pod nazivom „ta:pija“, pulske fotografkinje i grafičke dizajnerice Petre Tadić, u organizaciji HUiU-a i Anje Ilijaševid Mitrovid.
vrijeme: 21.01.2021.
mjesto: HUIU galerija, Zagrebačka 27, Pula
url: http://www.huiu.hr/

Ovom se izložbom autorica pulskoj publici predstavlja kroz lokalni fenomen ta:pije, kao autentičnog prikaza duha grada“. Overtourism, apartmanizacija naselja, neprohodne ulice i zatrpane plaže naspram prostora koji zimi zjape prazni, „pulske zimske tapije“, prazne ulice i neiskorišteni prostori, neke su od problematika kojima se autorica bavi i prolazi kroz izložbu, putem vizualnih komunikacija.

Petra Tadić rođena je u Puli 1993. godine. U Zagrebu stječe diplomu vizualnih komunikacija 2017. godine, a potom i diplomski (Master) studij na Katedri za vizualne komunikacije na Akademiji likovnih umjetnika (ALUO) u Ljubljani 2020. godine. Ljubav prema fotografiji razvija već na prvoj godini studija, te se vizualni elementi koje koristi sastoje od integracije tipografije i fotografije, analognog i digitalnog oblika, koristeći tehniku kolaža.

Izložba traje do 03. veljače 2021. godine i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

http://www.huiu.hr/