Preskočite na glavni sadržaj

Perform Europe - podrška prekograničnih turneja i digitalne distribucije umjetničkih izvedbenih djela (Rok: 8.11.2022.)

Otvoren je poziv za dostavu prijedloga za Perform Europe -  podrška prekograničnih turneja i digitalne distribucije umjetničkih izvedbenih djela na održiv, uključiv, pravedan i inovativan način s rokom za predaju projektnih prijedloga 8. studenog 2022. godine, u 17:00 CET.
vrijeme: 15.09.2022. - 08.11.2022.
url: https://performeurope.eu/

Perform Europe je počeo kao pilot-projekt Europske komisije čiji je cilj poduprijeti inovativne eksperimente kojima će turneje i distribucija djela izvedbenih umjetnosti biti bolja, održivija i uključivija. Poziv se provodi u okviru programa Kreativna Europa, a u skladu sa sektorskim pristupom uzimajući u obzir da je sektor izvedbenih umjetnosti jedan od najteže pogođenih pandemijom Covid-19. Ovim pozivom obuhvaćeni su podsektori: kazalište, ples, performans, cirkus, umjetnost na otvorenom i lutkarstvo.
 
CILJ POZIVA
 
Cilj poziva je stvoriti distribucijsku platformu na EU razini koja će pomoći da djela izvedbenih umjetnosti prelaze granice na održiv, inkluzivan, pošten i inovativan način; te doprinijeti oporavku sektora nakon krize izazvane pandemijom virusa COVID-19.
 
Prijavitelji moraju pokazati da se nadovezuju na pilot-projekt implementiran u razdoblju od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine, omogućujući umjetnicima i udrugama turneje, kao i diverzifikaciju i internacionalizaciju programa za festivale i mjesta održavanja izvedbi.
 
Prijavitelji će također morati odgovoriti na izazove i zahtjeve sektora izvedbenih umjetnosti (osim glazbenih nastupa uživo) te  nastojati smanjiti nejednakost i neravnotežu u prekograničnim turnejama i digitalnoj distribuciji djela izvedbenih umjetnosti. Opširnije…
 
Izvor: Desk Kreativne Europe - Kultura