Preskočite na glavni sadržaj

Pametno kino: 'Hrabri mališan' i kreativna radionica

Subotnja matineja za djecu u kinu 'Tuškanac', 16. travnja, od 11 sati, donosi projekciju animiranog filma 'Hrabri mališan' nakon čega slijedi nova kreativna radionica slikanja, risanja, modeliranja…
vrijeme: 16.04.2016. 11 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.filmski-programi.hr

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.
 
Subota, 16. travnja
11:00 Hrabri mališan (Minuscule - La vallée des fourmis perdues, Francuska, 2014.) r: Hélène Giraud, Thomas Szabo
animirani, digitalno, boja, 89 min, bez dijaloga, 4+

Sadržaj: Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen…Poznata priča o maloj-velikoj hrabrosti i nesvakidašnjem prijateljstvu (buba mara-mravi) ispričana je na kreativan način u crtiću bez riječi i dijaloga, oslonjenom na zvučne efekte i zanimljive ekspresije likova.

Hrabri mališan je utemeljen je na nagrađenom kratkometražnom filmu koji se pretvorio u animiranu TV seriju. Film je postao veliki hit u francuskim kinima upravo kapitalizirajući uspjeh TV serije, a rado je gledan i u ostalim dijelovima Europe koji za seriju nisu nikada čuli.
 
Vješto napravljena animacija ograđena od suvremenih konvencija koja ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad a se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, a ponekad čak i bolje. (Hollywood Report)
 
Ulaznica 20 kuna.
Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar i Editus d.o.o.