Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Baština međunarodne suradnje: afrički i azijski radovi hrvatskih arhitekata'

U ponedjeljak, 30. studenog, u prostorijama Društva arhitekata Zagreba bit će otvorena izložba o afričkim i azijskim radovima hrvatskih arhitekata.
vrijeme: 30.11.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/BACA%C4%8CI-SJENKI-182385412318/

Na izložbi će se moći vidjeti relevantne afričke i azijske radove hrvatskih arhitekata, koji se ostvaruju kroz deset prikaza prostorno i sadržajno različitih tematskih cjelina. Sadržaj postava ujedno je i odraz varijabilnosti sadržane u prirodi njima pripadajućih modaliteta djelovanja. 
 
Izložba je dio projekta Pametniji grad, višegodišnjeg programa Bacača Sjenki koji se bavi gradom kao resursom zajednice, promiče se i povezuje hrvatsko i svjetsko arhitektonsko i graditeljsko naslijeđe, isprepliće materijalna i nematerijalna baština, kontekstualizirajući projekt povijesnim, znanstvenim, kulturnim i općedruštvenim temama i sadržajima. Te teme i sadržaji se nadalje obrađuju u suradnji sa zainteresiranim lokalnim zajednicama i brojnim međunarodnim stručnjacima.
 
Na samome otvorenju, radi propisanih mjera suzbijanja širenja koronavirusa, moći će biti oko 20-25 ljudi. Stoga su organizatori odlučili približiti otvorenje i onima koji možda neće moći fizički prisustvovati u prostorijama izložbe te će napraviti Zoom otvorenje: https://us02web.zoom.us/j/88447705893
 
U 18.30h moći ćete čuti više o modernističkoj arhitekturi prošloga stoljeća i njenom nasljeđu uz opušteni razgovor sa stručnjacima: Lukasz Stanek, Vladimir Kulić (jedan od autora izložbe jugoslavenske arhitekture u MoMi), Charles Kofi Bosumprah (mladi arhitekt iz Gane, "nasljednik" Johna Owusua Adda), Tvrtko Jakovina i Nikolina Jelavić Mitrović te Rasselas Lakew, etiopski režiser koji snima dokumentarac o izgradnji Etiopije za vrijeme Haila Selassija.