Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni poziv za prijave za člana žirija Nagrade Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost objavljuje Otvoreni poziv za prijave za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2018. Poziv je upućen kustosima, povjesničarima umjetnosti i likovnim kritičarima do 40 godina starosti, uključujući godište 1978., a otvoren je zaključno do 11. ožujka 2018. u 24:00h.
 
prijava: 11.03.2018
Stručni žiri Nagrade Radoslav Putar sastoji se od 5 članova, od kojih je jedan umjetnik, prošlogodišnji dobitnik Nagrade.
Ove godine po prvi puta pozivamo kustose, povjesničare umjetnosti i likovne kritičare da iskažu interes i prijave se za sudjelovanje u radu žirija.

Žiri se sastaje dva puta. Prvi puta u drugoj polovici ožujka, kada među pristiglim prijavama umjetnika koji su se odazvali na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2018., bira 4 finalista, i drugi puta, u Rijeci, 7. lipnja 2018., kada između 4 finalista mora odabrati dobitnika Nagrade. Na otvorenju izložbe Stručni žiri će, nakon pregleda radova i razgovora sa svakim od finalista, izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2018. godinu.
Odabrani član žirija mora obavezno biti dostupan u oba kruga žiriranja!

U prvom krugu natjecanja i žiriranja, sastanak se održava u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, a u drugom krugu se sastanak održava u Rijeci.
Institut za suvremenu umjetnost pokriva sve putne troškove odabranom članu žirija.

PRAVO NA PRIJAVU
imaju svi povjesničari umjetnosti, kustosi i likovni kritičari rođeni 1978. godine ili kasnije, s najmanje 3 godine radnog iskustva i tečnim znanjem engleskog jezika,
Prijavljeni kandidati NE MORAJU biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov rad mora biti vezan uz hrvatsku kulturnu scenu.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI
Prijavitelji se na Otvoreni poziv moraju javiti osobno.
Prijava mora sadržavati:
1. Osobne podatke i kontakte: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica.
2. Profesionalni životopis (obavezno godinu rođenja!), na hrvatskom i engleskom jeziku.
3. Izbor iz dokumentacije vlastitog rada
4. Motivacijsko pismo

IZBOR
Jedan član žirija će biti odabran temeljem pristiglih prijava, ranijeg radnog iskustva i motivacijskog pisma. Institut za suvremenu umjetnost zadržava pravo da u slučaju da niti jedna prijava ne zadovoljava tražene kriterije, ne odabere niti jednog kandidata u članstvo žirija.

Prijave slati na e mail adresu:
nagrada.putar@institute.hr

(Subject: Žiri Nagrada Radoslav Putar 2018.)

Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 11. ožujka 2018. u 24:00h.

Sve dodatne informacije na e-mail: nagrada.putar@institute.hr
tel: +385 1 88 97 098 | gsm: +385 91 61 99 454
 
https://www.facebook.com/ICA.Zagreb/