Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni poziv za 'One-To-One Art' (Rok: 10.3.2024.)

Otvoren je poziv za prijavu radova na One-To-One Art program koji uključuje rezidencije i festivale. Riječ je o zajedničkom projektu finskog kolektiva ILME, portugalskog teatra Gato Escaldado i Kućnog kolektiva (Kuća Klajn) koji provode dvogodišnji program za promociju, produkciju i distribuciju one-to-one umjetnosti.
vrijeme: 02.02.2024. - 10.03.2024.
mjesto: Klanjec
url: https://www.kucaklajn.com/

Prijave se zaprimaju do 10. ožujka putem online prijavnice: https://shorturl.at/aENSY 

Sva pitanja slobodno uputite na e-mail adresu ili na 1to1artfestival@gmail.com

Više o projektu pročitajte u nastavku:

UMJETNIČKI PROJEKT ONE-TO-ONE 

Istraživanje i slavljenje europske umjetnosti jedan na jedan

Kulttuuriosuuskunta ILME (Oulu, Finska) i njegove partnerske organizacije Gato Escaldado (Lisabon, Portugal) i Kućni kolektiv (Klanjec, Hrvatska) s ponosom najavljuju pokretanje projekta “Produkcija umjetničkih događaja One-To-One i dijeljenje iskustava” koji je podržao Program Kreativna Europa (CREA-CULT-2023-COOP).

Glavni cilj ovog projekta je promicanje umjetnosti jedan na jedan, podrška umjetnicima i njihovo osnaživanje kroz povezivanje i dijeljenje te razvoj publike. Sve to postići će se kroz događaje i aktivnosti koji će se odvijati u razdoblju od 2024. do kraja 2025. godine, s posebnim naglaskom na podršku umjetnika i razmjenu iskustava između umjetnika i publike.

Raznovrsni, visokokvalitetni umjetnički programi jedan na jedan bit će zajednički kurirani, a umjetnici će moći pokazati svoje radove u sve tri zemlje.

U Ouluu se radovi predstavljaju u socijalnim i zdravstvenim ustanova te u kulturnom centru Valve. Umjetnicima se u Klanjcu nudi mogućnost rada na rezidenciji i prezentiranje svojih radova. U Lisabonu će događaj jedan na jedan imati oblik multimedijalne kazališne predstave u napuštenoj bolnici.

Uz seriju podcasta, vodič i knjigu koja pokriva projekt i umjetnička iskustva jedan na jedan, uspostavit će se internetski portal svih organizacija i umjetnika koji se bave ovom formom izvedbe diljem Europe.

Tri partnera iz Finske, Portugala i Hrvatske nalaze se na različitim rubovima Europske unije i stoga su geografski marginalni, baš kao što umjetnost jedan na jedan stoji na marginama nezavisne kulture. Međutim, okupila nas je zajednička strast da osnažimo umjetnost jedan na jedan na europskoj razini.

Koordinirajuća organizacija je Kulturna zadruga ILME - glavni organizator festivala Kehä, koji se svake godine održava u Ouluu, a koji uključuje umjetnike, često u okruženju zajednice, u interakciji s jednim članom publike ili javnosti. Oulu je Europska prijestolnica kulture 2026.

Gato Escaldado profesionalna je kazališna kompanija sa sjedištem u Lisabonu, čiji je glavni cilj donijeti relevantne i inovativne predstave odraslima i djeci diljem zemlje doprinoseći kulturnom razvoju lokalnih zajednica.

Kućni kolektiv je osnivač i voditelj Kuće Klajn, umjetničke rezidencije i društvenog centra za nezavisnu kulturu smještenog u malom gradu Klanjcu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

S početkom prvih aktivnosti, sada je objavljen OTVORENI POZIV za umjetnička djela jedan-na-jedan iz različitih područja uključujući kazalište, ples, književnost, vizualnu umjetnost, glazbu, umjetnost virtualne stvarnosti, umjetnost igara, performans i site-specific umjetnost.

Projekt Producing One-to-One Art Events and Sharing the Experiences dio je CREA-CULT-2023-COOP-1 pod projektnim brojem 101131805.