Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni poziv - Periskop 2022 (Rok: 2.6.2022.)

Pozivaju se umjetnice/i i umjetnički kolektivi iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa i novog cirkusa na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2022 do 2. lipnja 2022.
vrijeme: 03.05.2022. - 02.06.2022.
url: https://www.periskopfestival.com/hr/

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

1. recentne predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
2. novi horizonti - za radove suvremenog plesa i novog cirkusa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
3. lokalni_e autori_ce - za predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice

Prijave se zaprimaju putem obrasca na ovoj poveznici do 2.6.2022. Odabrane_i umjetnice_i / umjetnički kolektivi bit će obavješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije 15.6.2022.

Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara_ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.
 
Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop manifestacija je koja okuplja umjetnice_ke iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 26.8. do 2.9.2022. u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih COVID-19.

Više informacija o festivalu potražite na www.periskopfestival.com.
 
Festival Periskop financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.