Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za reviju i smotru filmova djece i školaraca (Rok: 1.6.2024.)

Otvorene su prijave za 62. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotru hrvatskog školskog filma koji će se održati u Varaždinu od 3. do 6. listopada 2024.
vrijeme: 11.04.2024. - 01.06.2024.
url: https://revijadjece.hfs.hr/

"Dječji su radovi s godinama i žanrovski raznovrsniji. Nekad dominantan dokumentarni i igrani film, a manje animirani, obogaćen je eksperimentalnim filmom, spotom i reportažom te je posljednjih godina animirani film brojčano sve prisutniji", ističe se u priopćenju.
 
Prijave su otvorene do 1. lipnja, a svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža, film slobodnog stila i radionički film.
 
U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.
 
U kategoriji radioničkog filma involviranost je voditelja puno veća od angažmana samih polaznika, stoji u priopćenju.
 
Radovi se na 62. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljuju online na https://bit.ly/62Revija, a na 12. Smotru hrvatskog školskog filma na https://bit.ly/12Smotra.
 
Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju Filmsko-kreativnog studija VANIMA te II. Osnovne škole Varaždin.
 
Izvor: Hina