Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za program Producers on the Move 2024. (Rok: 1.3.2024.)

Organizacija European Film Promotion svake godine odabire 20 europskih producenata čije su karijere u usponu za sudjelovanje u programu Producers on the Move koji se ove godine održava u hibridnom obliku kao kombinacija online sesija prije Filmskog festivala u Cannesu, od 30. travnja do 2. svibnja, te tijekom samog festivala, od 16. do 20. svibnja 2024. godine. Zainteresirani se na program mogu prijaviti do petka, 1. ožujka 2024.!
vrijeme: 07.02.2024. - 01.03.2024.
url: https://www.efp-online.com/programs/producers-on-the-move

Program Producers on the Move zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama. 

Producers on the Move ove se godine održava online od 30. travnja do 2. svibnja i za vrijeme trajanja festivala u Cannesu od 16. do 20. svibnja. 

Kroz program Producers on the Move je od njegova osnivanja prošlo preko 400 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara. Uz European Film Promotion (EFP), u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Program Kreativna Europa - Potprogram MEDIA.

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Popis svih zemalja članica nalazi se ovdje

U program se prima 20 producenata iz 20 europskih zemalja. Zainteresirani producenti ili producentske kuće moraju iza sebe imati barem jednu međunarodnu koprodukciju. Sudionici se biraju na osnovu bodovnog sistema prema sljedećim kriterijima: 
  • producent mora imati iskustva u barem jednoj međunarodnoj koprodukciji (igrani, dokumentarni ili animirani film, odnosno visokokvalitetna dramska serija ili VR iskustvo)
  • ako je kandidat bio većinski producent u više od tri međunarodne koprodukcije, smatra se preiskusnim za sudjelovanje na platformi Producers on the Move
  • dugometražni film/filmovi producenta imali su kinodistribuciju ili su bili dostupni na streaming servisima, u zemljama koje nisu sudjelovale u koprodukcij (npr. njemačko-hrvatsko-belgijska koprodukcija imala je kinodistribuciju u Finskoj, odnosno bila je dostupna na Vod/TV-u u npr. Slovačkoj)
  • dugometražni film producenta prikazan je u međunarodnoj konkurenciji većeg festivala (Sundance, Rotterdam, Berlin, Cannes, Karoly Vary, Locarno, Venecija, Toronto, San Sebastián, IDFA, HotDocs, Annecy ili Tallinn) ili je producentov film bio nominiran u kategoriji najboljeg filma za Europsku filmsku nagradu (European Film Award)
  • dugometražni film producenta dobitnik je nagrade za najbolji film u domovini producenta (u slučaju Hrvatske na Pulskom filmskom festivalu)
  • producent ima jaki projekt koji je pogodan za međunarodnu koprodukciju (igrani film od min. 70 minuta, dokumentarni film od min. 60 minuta, međunarodnu dramsku seriju od barem 6 epizoda i svaka od minimalno 40 minuta ili barem 15 minuta VR iskustva)
  • producent je bio polaznik EAVE, EURODOC ili ACE radionice (s ili bez projekta)

Zainteresirani hrvatski producenti koji zadovoljavaju tražene uvjete na program se prijavljuju putem e-maila promotion@havc.hr do petka, 1. ožujka 2024. godine., uz podatke koji dokazuju da zadovoljavaju gornje kriterije, te dodatno prilažu: motivacijsko pismo, opis projekta s kojim se prijavljuju (sa sinopsisom i redateljskom koncepcijom, ako postoji) i njegov financijski plan te svoje dosadašnje projekte (mogu se uključiti i oni u razvoju, postprodukciji…).

Više informacija o programu dostupno je na stranicama EFP-a.

Izvor. HAVC