Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Baltic Pitching Forum (Rok: 25.6.2024.)

Filmski autori koji ispunjavaju uvjete za prijavu su redatelji i producenti iz Litve, Latvije, Estonije i Hrvatske koji su snimili barem jedan kratki film i trenutačno rade na novim igranim, animiranim ili hibridnim projektima namijenjenim međunarodnoj publici, u trajanju do 30 minuta. Projekti moraju biti u ranoj fazi razvoja. Rok za prijavu je 25. lipnja 2024.!
vrijeme: 21.06.2024. - 25.06.2024.
url: https://bpf.lt/

Baltic Pitching Forum (BPF) otvorio je prijave za svoje 12. izdanje, koje se održava od 8. do 11. listopada u Vilniusu u Litvi. Hrvatske je zemlja gost, a rok za prijave je 25. lipnja 2024.!
 
Pokrenut 2013. godine, BPF okuplja producente iz Litve, Latvije, Estonije i šire s novim kratkim projektima te ih upoznaje s profesionalcima u industriji i pruža im intenzivnu obuku za predstavljanje i neprocjenjivo vodstvo jedan na jedan. S brojnim utjecajnim osobama iz filmske industrije, koje su prisutne kako bi promatrale i davale povratne informacije o predloženim projektima, događaj ima za cilj ne samo unaprijediti znanje i vidljivost sudionika, nego i potencijalno olakšati mogućnosti uspješne koprodukcije.
 
Na nadolazećem 12. izdanju Baltic Pitching Foruma Hrvatska će biti zemlja gost. Prema riječima Rimantė Daugėlatė, voditeljice Baltic Pitching Foruma: „Hrvatska je proizvela neke nevjerojatne kratke filmove u proteklih nekoliko godina - doista postoje kratki filmovi iz Litve i Hrvatske koji igraju u Službenom natjecanju kratkih filmova na nadolazećem izdanju Filmskog festivala u Cannesu. Nadamo se da ćemo moći dijeliti znanje i ideje, ali i da ćemo - ističući još jednu zemlju koja, poput baltičkih država, ima relativno malu populaciju - pokazati da mjesta s manje resursa za svoju lokalnu filmsku industriju još imaju mnoštvo talenata i nevjerojatne filmove koji će se svidjeti međunarodnoj publici.“
 
Prethodni alumni BPF-a postigli su mnogo uspjeha u proteklih nekoliko godina. Estonski redatelji Anna Hints i Tushar Prakash snimili su film Dan saune koji je bio jedan od pobjedničkih projekata kada je predstavljen na BPF-u 2022., a na ovogodišnjem izdanju Tjedna kritike u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu bit će premijerno prikazan. Latvijski znanstveno-fantastični film Limo (red. Tina Zarina), također predstavljen na BPF-u 2022., imao je uspješnu festivalsku karijeru tijekom prošle godine, uključujući projekcije na PÖFF Shorts (Tallinn Black Nights). Litavska animacija Ona koja zna redateljice Eglė Davidavičė, jedna od pobjednica BPF-a 2020., premijerno je prikazana ove godine na Vilnius IFF Kino Pavasaris, gdje je osvojila nagradu za najbolji litavski kratki film, a sada je i jedan od nominiranih za Nagradu kratkog filma Unifrance te će ove godine biti predstavljen na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu.
 
Odabrani sudionici sudjelovat će na četverodnevnom programu usavršavanja i pitching događaju, koji uključuje sesije s mentoricom Gabriele Brunnemeyer, ekskluzivne sastanke jedan na jedan sa stručnjacima i razne mogućnosti umrežavanja. Štoviše, sudionici će imati pristup dodatnim događajima - predavanjima, panelima, prezentacijama i izlozima bivših studenata. Prije Foruma filmaši će se uključiti u online konzultacije o scenarijima koje će voditi stručna konzultantica za scenarije Anna Bielak. Više...