Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival (Rok: 1.6.2022.)

Otvorene su prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival, koje će se održati u Karlovcu od 6. do 10. rujna, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Prijave se primaju do 1. lipnja 2022.!
vrijeme: 20.01.2022. - 01.06.2022.
mjesto: Karlovac
url: http://www.hfs.hr

Hibridno izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala 2021. godine završilo je s rekordnom gledanošću: više od 14.000 gledatelja pratilo je natjecateljski program (digitalno i fizički) uz ukupni doseg od više od 208.500 ljudi, podsjećaju organizatori.
 
Dodaju kako u prilog rastu, razvoju i vidljivosti Four River Film Festivala svakako ide i podatak da je 2021. pristiglo čak 1.415 filmova srednjoškolskih autora, a prijave su doputovale iz 99 zemalja sa svih kontinenata.
 
"Broj prijava raste iz godine u godinu unatoč nepovoljnim i kriznim događanjima u svijetu te svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ove filmske događaje, kako u regiji, tako i na međunarodnoj razini", ocijenili su.
 
Smatraju kako poimanje istih kao važnih platformi za rad, djelovanje, poticanje i daljnje motiviranje filmskog stvaralaštva mladih postaje važnije i zastupljenije nego ikad.
 
Zainteresirani filmaši od 14 do 20 godina, koji su svoj film dovršili nakon siječnja 2020., mogu ga prijaviti do 1. lipnja na https://filmfreeway.com/FourRiverFilmFestival.
 
Natjecati se može u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.
 
Selekcijsku komisiju za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival čine dr.sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije te filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić.
 
Filmske projekcije mladih autora pratit će bogati popratni program, radionice i masterclassovi, okrugli stolovi debate, predstavljanja partnerskih organizacija, izleti, koncerti i večernje projekcijama profesionalnog filma.
 
Izvor: Hina