Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2023 (Rok: 14.2.2023.)

Do 31. siječnja 2023. godine traju prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije prvog i drugog dugometražnog filma autora iz partnerskih zemalja (Hrvatska, Austrija, Litva, Švicarska i Poljska). Program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu, a podijeljen je u tri sesije u trajanju od dva do devet dana. Prva sesija odvija se online, krajem travnja 2023. godine. (Rok je produžen je do 14. veljače 2023.!)
vrijeme: 09.12.2022. - 14.02.2023.
url: https://ekranplus.eu/

Program EKRAN+, između ostalog, omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma.
 
EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra te Litvanskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta, Poljske udruge filmaša (Polish Filmmakers Association) te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
 
EKRAN+ je program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omogućava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma. Budući da se proces kreativne pretprodukcije zasniva na principu timskog rada, program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na projektu. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), snimatelja i producenta.
 
EKRAN+ pruža priliku autorima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što užu suradnju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca, te uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa.
 
Program se održava u tri sesije:  
  • od 24. do 27. travnja 2023. (online)
  • od 20. do 28. lipnja 2023. (Varšava, Poljska)
  • od 4. do 5. rujna 2023. (online)

Ostali detalji o besplatnom programu stručnog usavršavanja EKRAN+ dostupni su na ovoj poveznici, a sve o uvjetima i načinu prijave saznajte ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodni ste se obratiti na e-mail adresu: proizvodnja@havc.hr

Prijave se šalju do 31. siječnja 2023. godine putem ove poveznice
 
Izvor: HAVC