Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za Nagradu za europsku baštinu – Europa Nostra 2022. (Rok: 1.2.2022.)

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2022 otvorene su do 1. veljače 2022. godine, a dostignuća u polju kulturne baštine nagrađuju se u sljedećim kategorijama: Konzervacija & ponovna upotreba - Istraživanje - Obrazovanje, obuka i vještine - Angažman građana i podizanje svijesti - Prvaci baštine.
vrijeme: 19.11.2021. - 01.02.2022.
url: https://www.europanostra.org/

Ove godine obilježava se 20. godišnjica najprestižnije europske nagrade u području baštine – nagrade Europa Nostra.

Nagrada Europa Nostra je nagrada Europske unije u području kulturne baštine pokrenuta 2002. godine kao dio nekadašnjeg programa Kultura, a danas čini dio programa Kreativna Europa. Nagrada Europa Nostra dodjeljuje se jednom godišnje pojedinačnim ili grupnim ostvarenjima koje odlikuje izvanrednost u polju kulturne baštine na razini Europe. Nagrade se dodjeljuju kako bi se prepoznale i promicale najbolje prakse u zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine, poticala prekogranična razmjena znanja i iskustava diljem Europe, podizala svijest javnosti o europskom kulturnom naslijeđu te primjerima poticale daljnje pozitivne inicijative. Tijekom 20 godina, nagrade su donijele velike prednosti pobjednicima, kao što su veća nacionalna i međunarodna izloženost, povećan broj posjetitelja i nastavak financiranja.

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2022 otvorene su do 1. veljače 2022. godine, a dostignuća u polju kulturne baštine nagrađuju se u sljedećim kategorijama:
  • Konzervacija & ponovna upotreba
  • Istraživanje
  • Obrazovanje, obuka i vještine
  • Angažman građana i podizanje svijesti
  • Prvaci baštine
Nagrada će se dodijeliti za tridesetak postignuća u području kulturne baštine iz Europe. Od toga, petorici laureata dodijelit će se Grand Prix i novčana nagrada od €10.000,00, a jedan će dobiti i nagradu publike (Public Choice Award) temeljem online glasovanja.

Natječajna dokumentacija

(Izvor: ec.europa.eu)