Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za Nacionalni program stipendiranja L'Oréal-UNESCO 'Za žene u znanosti' 2023. (Rok: 7.12.2022.)

L'Oréal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, sedamnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.
vrijeme: 07.11.2022. - 07.12.2022.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Četiri hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti od 5.000 €.

Natječaj je otvoren od 7. studenoga do 7. prosinca 2022. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2023. mogu se prijaviti znanstvenice koje:
 
  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti, 
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj, 
  • nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja (7. prosinca 2022. godine), 
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“, 
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
 

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Izbornog povjerenstva programa „Za žene u znanosti“.

Sve prijave za Nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike).


Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unescocro@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 7. prosinca 2022. u ponoć.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2023. godine.