Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren Natječaj za 35. Susret hrvatskih plesnih ansambala (Rok: 10.6.2024.)

Hrvatski sabor kulture i ove godine poziva zainteresirane plesne skupine, ansamble, klubove i udruge da se prijave na Natječaj za 35. Susret hrvatskih plesnih ansambala (35. SHPA) koji će biti održan 23 i 24. studenog 2024. u Osijeku.
vrijeme: 12.02.2024. - 10.06.2024.
mjesto: Osijek
url: https://www.hrsk.hr/

Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu (Udruge Hrvata izvan RH) u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija, razvoj publike te stimulacija amaterskog rada uopće.
 
Tema ovogodišnjeg plesnog susreta je U ODSUTSTVU GLAZBE - TIŠINA. Ideja je proširiti osjećaj za kreiranjem umjetničkog vokabulara u kojem ples, pokreti tijela i ritam ne ovise o izvanjskom, ne ovise o glazbi te potaknuti kreativne procese rada s plesačima kroz ovu temu, u kojem svaki plesač postaje instrument "nijemog" orkestra, što može magično djelovati, kako na plesače, tako i na promatrače.
 
Rok za prijavu plesnih uradaka je 10. lipnja 2024., a sve detalje, prijavnicu i uvjete možete pronaći na: HRSK.hr - Hrvatski sabor kulture