Preskočite na glavni sadržaj

Online promocija plesnog časopisa Kretanja / Movements 34

Hrvatski centar ITI najavljuje online promociju plesnog časopisa Kretanja / Movements 34. Promocija će se održati u utorak, 2. veljače, u 18 sati, putem Zoom platforme.
vrijeme: 02.02.2021. 18 h
mjesto: Koprivnica
url: http://www.fiuk.com.hr/

Link za praćenje promocije je https://us02web.zoom.us/j/85072225587?pwd=dVlTT3ZTK0xpSml4UE1BQXh3QlF5UT09.

Kretanja 34 na temu koreografije teksta, u ovom su izdanju ponudila prostor časopisa kao alternativni prostor izvedbe u trenutku u kojem je većina plesne prakse kakvom ju poznajemo bila privremeno obustavljena. Tekstovi su nastajali u vrijeme prve karantene, na proljeće 2020., autori/ce su pozvani/pozvane da se upuste u postupak prijevoda vlastite koreografske prakse u tekst, ali ne tako da tekst poprimi oblik scorea ili post festum zapisa rada koji se već dogodio u nekom obliku, već da se ispišu potpuno novi tekstovi koji se otpočetka promišljaju kao izvedba. Tekstovi su istraživali kako susret preko papira može biti dijeljeno iskustvo i zajednički doživljaj koreografije u mediju koji, premda ne okuplja živa tijela u jedinstvenom prostoru i vremenu, pruža iskustvo neke drugačije izvedbenosti, oblikovanja i bilježenja javne sfere drugim sredstvima. Iako je broj nastao prvenstveno kao reakcija na situaciju obustavljene proizvodnje plesa i ukinute mogućnosti kontakta s publikom uživo, ovaj eksperiment pokazat će da otvaranje plesne prakse prema izvedbenom pisanju može stvoriti zalog za buduća istraživanja i ravnopravne susrete teksta i izvedbe.

Autori i autorice priloga su: Dunja Crnjanski, Ivana Kalc, Igor Koruga, Engin Can, Jana Jevtović, Antonia Dorbić, Marta Krešić, Lana Šprajcer i Danijela Vukadinović.

Promociju će moderirati urednica broja Nina Gojić, recenziju će dati dramaturginja Nataša Antulov, a uz njih će govoriti autori i autorice teksta te prevoditeljica dvaju tekstova iz broja, plesna umjetnica Ana Jelušić.

https://www.facebook.com/events/858336408344176/