Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni finalisti jedinstvene nagrade 'Libar za vajk' Sajma knjige u Istri

Publika pulskog Sa(n)jam knjige u Istri ove godine bira između trideset knjižnih naslova, ali samo će jedan ponijeti titulu 'Libar za vajk 2020./21.'.
vrijeme: 26.10.2021. -
mjesto: Pula
url: http://www.sanjamknjige.hr/

Ovogodišnja nagrada 'Libar za vajk', osim po nagrađenom djelu, pamtit će se i po neuobičajenom izdanju. Nakon što u 2020. godini Sajam nije održan i nagrada nije dodijeljena, ove će godine u natjecateljskom bubnju konkurirati i prošlogodišnji naslovi. Birat će se tako, umjesto petnaest uobičajenih, između trideset knjižnih naslova za titulu Libar za vajk 2020./21.
 
O iznimnim nakladničkim projektima odlučivat će posjetitelji 27. Sa(n)jam knjige u Istri koji će se ove godine održati od 19. do 28. studenog u Puli u halama bivše tvornice Arena Trikotaža, a nagrada će se dodijeliti nakladniku i autoru knjige koja je dobila najveći broj glasova. Novčani iznos od 5000 kuna i skulpturu nagrade dobit će i autor i nakladnik nagrađenog djela.
 
Stručni ocjenjivački sud, koji čine poznati knjižari Dražen Dabić, Katarina Njavro i Vlatka Balinčić, odabrao je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u Hrvatskoj u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. listopada 2020. godine te petnaest naslova objavljenih od 1. listopada 2020. do 1. listopada 2021., što je ukupno trideset naslova za ovogodišnju utrku. Opširnije…