Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu (Rok: 22.3.2024.)

22. veljače 2024. - Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
vrijeme: 22.02.2024. - 22.03.2024.
url: https://min-kulture.gov.hr/o-ministarstvu/djelatnosti/nagrade-u-kulturi/nagrada-vladimir-nazor/16565

Nagrada se dodjeljuje kao:

- godišnja nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom 2023. godine u Republici Hrvatskoj. Godišnja nagrada može se dodijeliti pojedincu ili grupi umjetnika za zajednička umjetnička ostvarenja;

- nagrada za životno djelo istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Prijedloge za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno.

Rok za predaju prijedloga je 22. ožujka 2024. godine.
 
Tekst i uvjeti poziva: https://min-kulture.gov.hr/?id=25489