Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 60. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti (Rok: 11.9.2023.)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 60. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti koje će se održati od 20. travnja do 24. studenog 2024. godine.
vrijeme: 06.07.2023. - 11.09.2023.
url: https://min-kulture.gov.hr/
Jubilarno izdanje Venecijanskog bijenalea održat će se na temu Stranci posvuda – Foreigners Everywhere, a pod ravnanjem brazilskog kustosa i ravnatelja Muzeja umjetnosti u São Paulu Adriana Pedrose.
 
Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti – Venecijansko bijenale – smatra se najznačajnijim mjestom izlaganja i predstavljanja suvremene vizualne umjetnosti te predstavlja jedinstvenu priliku za stjecanje međunarodne prepoznatljivosti hrvatskih umjetnika. Venecijanski bijenale globalno je mjesto susreta umjetnika s međunarodnom publikom, kustosima i galeristima.
 
Javnim pozivom obuhvaćen je širok spektar praksi i promišljanja na području vizualnih umjetnosti. Kandidature se predaju isključivo u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte
bijenale@min-kulture.hr putem neke od usluga za dijeljenje velikih datoteka (WeTransfer i sl.)
zaključno s datumom 11. rujna 2023. do 17 sati.
 
O kandidaturi za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 60. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti odlučit će, vrednovanjem cjelovite prijavljene kandidature, Povjerenstvo za odabir projekta u sastavu:
  • Tomo Savić Gecan, umjetnik
  • Kristian Kožul, umjetnik
  • Vesna Meštrić, Muzej suvremene umjetnosti
  • Zoltan Novak, umjetnik
  • Nevena Tudor Perković, Ministarstvo kulture i medija
 
Prilikom odlučivanja Povjerenstvo za odabir projekta Venecijanskog bijenala - 60. Međunarodne izložbe vizualnih umjetnosti rukovodit će se sljedećim kriterijima:
  • razina sadržajne artikulacije predloženog koncepta te odnos s temom Bijenala
  • kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju
  • prethodno iskustvo povjerenika u vođenju projekata međunarodne važnosti
  • usklađenost sredstava traženih za produkcijske troškove s kvalitetom predloženog projekta
  • razina kritičkog promišljanja suvremene umjetničke prakse i uspostavljenog suodnosa s međunarodnim kulturnim kontekstom.

Više informacija o uvjetima Javnog poziva na poveznici.
 
Više informacija o temi ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala na poveznici.  
 
>>>  Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 60. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti