Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini (Rok: 26.6.2022.)

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini. 
vrijeme: 27.05.2022. - 26.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://min-kulture.gov.hr/

Nakon prošlogodišnje rasprave oko novog načina ocjenjivanja prijavitelja za dodjele stimulacija za najbolja ostvarenja na području stvaralaštva i prevodilaštva i nakon konzultacija sa strukovnim udrugama s područja književnosti, Ministarstvo je revidiralo prošlogodišnje kriterije.

Dodijelit će se 20 stimulacija za djela izvorno napisana na hrvatskom jeziku i 10 stimulacija književnim prevoditeljima za najbolja ostvarenja u protekle dvije godine i to za prozna i poetska djela te stripove i knjige namijenjene djeci i mladima.

Prilikom prijave autori dostavljaju podatke o recepciji djela – o domaćim i inozemnim književnim nagradama ili nominacijama za njih, objavljenim kritikama i prikazima te predstavljanjima na različitim književnim manifestacijama s ciljem povećanja vidljivosti djela i dosega šireg kruga čitatelja. Sva prijavljena djela uputit će se na čitanje i razmatranje posebnom povjerenstvu sastavljenom od predstavnika Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te predstavnika Ministarstva kulture i medija, koje će predložiti dodjelu stimulacija u pojedinačnom iznosu od 15.000,00 kuna.

Prijave na ovaj Javni poziv primaju se do 26. lipnja 2022. godine.

Autorima književnih djela izvorno napisanih na hrvatskom jeziku dodijelit će se do 20 stimulacija, a prevoditeljima će se dodijeliti do 10 stimulacija za književne prijevode sa suvremenih jezika. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnoga poziva, a rezultati Javnog poziva objavit će se na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.
 
>>> Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini