Preskočite na glavni sadržaj

Noć knjige 2014. – poziv za sudjelovanje

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva sve koji žele sudjelovati u Noći knjige 2014. da svoj program događaja dostave od 10. do 21. ožujka 2014. preko prijavnice koja će biti dostupna na internetskoj stranici Noći knjige.
vrijeme: 23.04.2014.
prijava: 21.03.2014
mjesto: Verona, Italy
url: http://www.irenaskoric.com/
Noć knjige, manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu, ove će se godine održati 23. travnja 2014. godine.

Želja je organizatora Noći knjige 2014. u knjižarama, knjižnicama, školama i drugim zainteresiranim prostorima i ustanovama diljem Hrvatske od 18 sati do 1 sat nakon ponoći organizirati razne događaje – javna čitanja, potpisivanja knjiga, druženja s autorima, radionice i sl., s ciljem da se oči javnosti usmjere na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Osim već tradicionalnoga večernjeg programa, Noć knjige 2014. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.