Preskočite na glavni sadržaj

Nizozemci My Baby sviraju 14. prosinca u Tvornici

Nizozemska trojka My Baby, čiju glazbu karakterizira mješavina blues, country i funk utjecaja, nastupit će u subotu, 14. prosinca, u Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta.
vrijeme: 14.12.2019.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: https://www.tvornicakulture.com/
 

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su u svega tri godine od My Baby omiljene zagrebačke goste, koji su tu nastupili više puta, među ostalim i na INmusic festivalu 2016. Ovoga puta dolaze u sklopu posebne serije koncerata koja ih vodi i po Njemačkoj, Engleskoj, Francuskoj, te na domaći teren u Nizozemsku.

 

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013., a internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj 2014.

 

My Baby je rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno, a sami svoj izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom.

 

Konstante turneje benda pokazuju da je njihova najveća snaga nastup uživo. Velika ljetna lista nastupa vodi ih po Švicarskoj, Belgiji, Francuskoj, Poljskoj, Danskoj, te na festivale poput Glastonbury i Lowlands, dok je svibanj obilježio i nastup na kalifornijskom Joshua Tree Festivalu. (Hina)