Preskočite na glavni sadržaj

Ninja Tiger u Galeriji Siva

U četvrtak, 16. lipnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji Siva, otvara se izložba riječkog umjetnika Ninja Tigera pod nazivom 'Under the black light (Age of Mighty Warriors and Magic Bringers)'.
vrijeme: 16.06.2016. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Siva, Pierottijeva 11
url: http://sivagalerija.tumblr.com
Ninja Tiger pripada novoj generaciji suverenih umjetnika, street art crtača, tatoo umjetnika. Bavi se industrijskom ilustracijom, street artom i uličnim intervencijama, tetoviranjem, internet artom i drugim vidovima vizualnih umjetnosti. Slika murale, naoko jednostavnih likova velikih dimenzija, koji ukrašavaju zidove u gradovima diljem Hrvatske i regije. Najprisutniji je u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani gdje je česti gost na street art sessionima i tatoo konvencijama.

Prilikom crtanja na papiru, platnu ili zidu često istražuje različite motive i tehnike. Uvijek radi brzo, bez predumišljaja i jasnog plana stvarajući pritom motive koji variraju od šaljivih do mračnih. S tetoviranjem proces je puno jasniji i određeniji. Stil tetoviranja koji radi proizlazi iz tradicionalnog američkog stila tetoviranja i odlikuje ga jasnoća crteža i kombinacija osnovnih boja s jakim crnim linijama i grubim tamnim sjenama.

Izlagao je na niz skupnih izložbi, sudjelovao na mnogim street art festivalima, a iza sebe ima i nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložba u galeriji Siva koncept gradi na svjetlosti i interdisciplinarnosti. Nakon nekoliko dana boravka u galeriji umjetnik će stvoriti nove murale i time predstaviti svoj rad zagrebačkoj publici.