Preskočite na glavni sadržaj

Neočekivani rendez-vous #4

Neočekivani rendez-vous #4
Pilot projekt pokrenut 2019. godine, Neočekivani Rendez-vous Francuskog instituta i njegovih partnera ima za cilj širokoj publici otkriti mjesta spomeničke baštine ili urbana mjesta i nove oblike izvedbenih umjetnosti. Ove godine u lipnju ovaj važan projekt nudi Zagrebu ukršteno putovanje između suvremenog plesa i cirkusa, u suradnji s festivalima 'CirkoBalkana' i 'Tjedan suvremenog plesa', a potom seli u Split na 'Festival neobičnih obitelji'.
vrijeme: 31.05.2022. -
mjesto: Zagreb / Split
url: https://institutfrancais.hr/

Ovaj odvažni program oslanja se na umjetničku izvrsnost pozvanih francuskih grupa koje prilagođavaju ili posebno kreiraju predstave plesa ili suvremenog cirkusa kako bi se obnovio pogled na prostore izvedbe, okupila što šira publika i pružila podrška razvoju suvremenih izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj. Osmišljen i ostvaren u koprodukciji s hrvatskim partnerima, on zorno ilustrira povlaštene kulturne odnose koje održavaju Hrvatska i Francuska.
 
"Zajedno jači: izvedbene umjetnosti i teritorijalni razvoj"

Međunarodni susret cirkusa i plesa

 
Tim povodom i u okviru francuskog predsjedanja Europskom unijom, mreža Teatroskop (Ministarstvo kulture i Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Francuske), Francuski institut u Hrvatskoj sa svojim partnerima festivalima "CirkoBalkana", "Tjedan suvremenog plesa" i "Festival neobičnih obitelji" organizira međunarodni stručni susret koji ujedinjuje program predstava i okrugle stolove na teme izvedbenih umjetnosti i razvoja teritorija.
 
Ovaj stručni skup dio je regionalne kampanje Circus (must) SEE 2022 koja promiče suvremeni cirkus u jugoistočnoj Europi, ističući događaje u regiji posvećene suvremenom cirkusu od svibnja do listopada 2022., kao i umjetnike i kulturne ustanove koje ih organiziraju. Pokrenut u lipnju u Hrvatskoj u Zagrebu i Splitu, održat će se također u Sloveniji u Ljubljani, u Grčkoj u Eleuzini (Europska prijestolnica kulture 2023.) te u Srbiji u Novom Sadu.
 
Ovaj bogati program predstavlja brojne francuske suvremene cirkuske družine, koje stvaraju veze s umjetnicima iz regije kako bi razvile umjetničke suradnje, uz podršku mreže Teatroskop.
 
Opširnije o programu (pdf)>>>