Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2023. (Rok: 12.6.2023.)

Natječaj za vizualno rješenje nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige otvoren je od 15. svibnja do 12. lipnja 2023. Tema ovogodišnje manifestacije glasi Književnost bez granica!, a moto je Nek' ti riječ ne bude strana(c)... 
vrijeme: 15.05.2023. - 12.06.2023.
url: https://mhk.hr/natjecaj2023
Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture i medija RH organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Traje od 15. listopada do 15. studenoga i u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti.

Cilj je i promotivnog materijala upozoriti na važnost knjige i čitanja.

Tema ovogodišnje manifestacije glasi Književnost bez granica! Izabran je moto Nek' ti riječ ne bude strana(c)... Cilj je ukazati na važnost prevoditelja, izvesti na svjetla pozornice ove velike znalce o kojima se malo zna, a zahvaljujući kojima književnost leti preko granica svoje domovine.

Manifestaciju prate tiskani materijali (plakat, programska knjižica, bookmarker i pozivnica), a vizualno rješenje primjenjuje se i na platnenu vrećicu te na mrežnu stranicu i društvene mreže.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske.
Vizualno rješenje treba biti originalan rad autora/ice ili skupine od najviše tri (3) autora/ice.

Propozicije natječaja i informacije o prijavi