Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'ONI - turistički radnik na tržištu rada' (novi rok: 7.3.2024.)

Udruga Kreativni Krk objavila je natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi ONI - turistički radnik na tržištu rada, koja će se odvijati tijekom u Galeriji Decumanus u gradu Krku, u sklopu festivala Prvomajski Inkubator. Natječaj je produljen do 7. ožujka.
vrijeme: 04.01.2024. - 07.03.2024.
url: https://www.facebook.com/kreativnikrk/
Godine 2024. Udruga priprema 14. izdanje glazbeno-likovno-edukativnog festivala Prvomajski inkubator u sklopu kojeg će se održati i međunarodna izložba na temu ONI - turistički radnik na tržištu rada.

Inkubator slavi praznik rada, a ujedno služi i kao platforma za kritičko osvrtanje na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Ove godine tema Inkubatora jedna je od najvažnijih ekonomskih grana regije - turizam, odnosno njegov utjecaj i sama pozicija turističkog radnika na tržištu rada. Kao za većinu zemalja koje obiluju kulturnim i prirodnim bogatstvima, turizam je i za Hrvatsku značajan izvor prihoda i ima neosporivi utjecaj na ekološke, socijalne i kulturne aspekte unutar zajednice.

Umjetnicima i kreativcima ovo je poziv da dokumentiraju, kritički se osvrnu ili pak daju humoristični komentar na trenutno stanje i poziciju turističkog radnika. Poželjno je da čak istraže socijalne, kulturne, kulturalne i ekonomske aspekte masovnog turizma čija je evolucija dovela dio uvoza radne snage. Dobrodošli su radovi u bilo kojem umjetničkom mediju. Sudionici se, dakle, potiču da kvalitetno istraže temu te da joj pristupe suvremeno. Koliko turistička sezona mijenja obalu, otoke i gradove? Koje su posljedice hiper-turizma, prekomjerne izgradnje te devastacije prirode zarad uspješne turističke sezone? Kako žive i rade radnici kojima je sezonski rad primarni izvor prihoda? U sferi interesa su osobni i društveni osvrti i pristupi koji u najširem smislu tematiziraju pojam turizma i sezonskog rada.

Odabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Decumanus u gradu Krku u trajanju od 19. travnja do 09. svibnja 2024. godine.

Detalji prijave na natječaj>>>