Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za scenografe i kostimografe

Teatar &TD – Kultura promjene poziva dizajnere, arhitekte, umjetnike i ostale mlade kreativce da se jave na natječaj za scenografsko i kostimografsko rješenje za operni projekt 'Svijetleći grad', skladatelja Ive Lhotke Kalinskog, u režiji Jasne Žarić. Prijave se primaju do 15. srpnja 2012.
prijava: 15.07.2012
url: http://www.sczg.unizg.hr/kultura
'Svijetleći grad' (1967.) je posljednje operno djelo Ive Lhotke Kalinskog čiji je podnaslov 'Muzička farsa zatočenika apsurda', a izvođači su glumci i glazbenici. Glazbeni je govor neobično prikladan za stvaranje halucinantne atmosfere u kojoj se kreću likovi na pozornici: apsurdni automati, žrtve prošlosti. Svi oni traže objašnjenja, hvataju argumente koji bi opravdali smisao postojanja.

Tražeći 'svijetleći grad' u kojem bi svi apsurdi bili riješeni, nailaze na međusobna gaženja i uništavanja, no na kraju takav grad ne nalaze. Lhotkino djelo opisuje dramu ljudi današnjice mučenih strahovima, sumnjama, nesporazumima, mislima o smislu života, sudbini i o smrti. Autor libreta je Petar Šegedin.

Na natječaj za sudjelovanje u novom projektu Muzičkog salona i Teatra &TD, čija je realizacija planirana za kraj 2012. godine, možete se javiti samo za jedno ili za oba rješenja. Također, možete se prijaviti samostalno ili u grupi.

Prednost imaju studenti i mladi scenografi i kostimografi, a za prijavu je potrebno poslati životopis i dosadašnje radove (portfolio) na cro.opera@yahoo.com. Prijave primamo do 15.07.2012., a nakon prvog kruga prijava poslat ćemo vam materijale potrebne za izradu idejnog rješenja. Također, za sva pitanja ili dodatne informacije javite se na navedenu email adresu.