Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za prijavu projekata udruga – društava prijateljstva u svrhu ostvarivanja financijske potpore (Rok: 27.9.2021.)

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisalo je Natječaj za prijavu projekata udruga - društava prijateljstva u svrhu ostvarenja financijske potpore. 
vrijeme: 16.07.2021. - 27.09.2021.
prijava: 27.09.2021
url: http://www.mvep.hr/hr/ministarstvo/natjecaji/

Raspisivanjem natječaja za udruge – društva prijateljstva omogućava se prijava projekata kojima se potiče i proučava razumijevanje, razvijanje i jačanje prijateljskih odnosa i međusobnih veza Hrvatske i drugih država na području kulture, umjetnosti i znanosti.

Republika Hrvatska 2022. godine obilježava važne obljetnice svoje suvremene povijesti i državnosti, 30 godina međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa s nizom država u svijetu.
Slijedom navedenoga MVEP poziva udruge – društva prijateljstva na prijavu projekata u okviru kojih će svoje aktivnosti najvećim dijelom usmjeriti prema obilježavanju navedenih obljetnica u cilju davanja doprinosa razmjeni kulturnih, umjetničkih i znanstvenih postignuća hrvatskog i naroda države/država s kojima je definirana suradnja u okviru statuta udruge.

Provedbene aktivnosti uključuju događanja kao što su predavanja o međunarodnom priznanju, uspostavljanju diplomatskih odnosa među državama, radionice, glazbeni nastupi, izložbe, književni susreti, filmske projekcije, dani/tjedni/mjeseci kulture, gostovanja umjetnika, znanstvenika, izvođača iz drugih država, s ciljem razmjene mišljenja i iskustava.
 
Propozicije Natječaja →
Pripadajuća dokumentacija →