Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za osmu dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama (Rok: 20.7.2023.)

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se sastoji od priznanja, objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima i sudjelovanja na festivalu KaLibar u Pazinu.
vrijeme: 25.05.2023. - 20.07.2023.
url: https://www.facebook.com/nagradapostscriptum

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Lidija Deduš i Mladen Blažević.
 
Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
 
PRIJAVA:
 
Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba najkasnije do 20. 7. 2023. prirediti i poslati biografiju, (po mogućnosti i portretnu fotografiju) autora/ice i dokument formata .doc ili .docx s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 1. 1. 2022.-10. 7. 2023., s navedenim datumima objave, na adresu: nagradapostscriptum@gmail.com.
 
U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku primarno objavljeni tekstovi.
 
U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu.
 
U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.
 
Žiri zadržava pravo da ne dodijeli Nagradu svake godine.
 
RASPORED DOGAĐANJA:
 
Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu.
 
Nakon toga će žiri objaviti imena do šest autora/ica užeg izbora, čijih će dio postova objaviti.
 
Dobitnik/ca će biti proglašen/a početkom rujna 2023. godine.
 
Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici Nagrade.
 
OBAVEZE DOBITNIKA/CE NAGRADE POST SCRIPTUM:
 
Dobitnik/ca je dužan/na omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 20. 7. 2023. u svrhu uvrštavanja u knjigu.