Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za najbolju haiku pjesmu 2023. (Rok: 10.10.2023.)

Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' Šibenik je petu godinu zaredom u sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige raspisala Natječaj za najbolju haiku pjesmu.
vrijeme: 06.09.2023. - 10.10.2023.
mjesto: Šibenik
url: http://www.knjiznica-sibenik.hr/

Natječaj se raspisuje za najbolju neobjavljenu haiku pjesmu, i to u četiri kategorije: I.: 1. – 4. razred osnovne škole, II.: 5. –  8. razred osnovne škole, III.: 1. – 4. srednje škole, IV.: Odrasli (punoljetne osobe).
 
Uvjeti natječaja:
 
Jedna osoba na natječaj može prijaviti samo jednu pjesmu.
Tema pjesme je kulturna baština, materijalna ili nematerijalna.
Forma pjesme može biti tradicionalna ili moderna.
Budući da je natječaj anoniman, pjesmu, u Wordovu dokumentu, treba poslati označenu šifrom, elektroničkom poštom na adresu asimic@knjiznica-sibenik.hr. Kao predmet treba navesti „Haiku natječaj“ i kategoriju za koju se prijavljuje. U istoj poruci treba poslati i dokument s razrješenjem šifre, odnosno s osobnim podacima (imenom i prezimenom, adresom i brojem telefona, a učenici i s imenom mentora, ako ga imaju, razredom koji pohađaju, nazivom škole i gradom u kojem žive).
 
Radovi pristigli pod pseudonimom neće se uzimati u obzir.
 
Rok za slanje pjesme je 10. listopada 2023.
 
Podaci o članu/članovima prosudbenog povjerenstva bit će objavljeni nakon završetka natječaja.
 
Najbolje pjesme bit će predstavljene u Mjesecu hrvatske knjige 2023.
 
Napomena:
 
Knjižnica ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane za vlasništvo, odnosno autorska prava nad poslanim pjesmama. Ako neki od sudionika Natječaja pošalje pjesmu na koju nema autorsko pravo ili na drugi način zloupotrijebi tuđa prava, Knjižnica za to neće snositi nikakvu odgovornost. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima.
Knjižnica stječe pravo korištenja pjesama prijavljenih na Natječaj bez plaćanja naknade
autorima.
 
Knjižnica se obvezuje da će prilikom korištenja pjesama navesti ime i prezime njihovih autora i mentora. Knjižnica ima pravo na objavljivanje pjesama prispjelih na Natječaj na svojim mrežnim stranicama ili u zasebnoj knjizi (zbirci pjesama).
 
Natječaj je objavljen na mrežnoj http://www.knjiznica-sibenik.hr/, Facebook stranici https://www.facebook.com/gradska.knjiznica.sibenik i Instagram stranici Knjižnice https://www.instagram.com/gradska.knjiznica.sibenik/.